Τα ταξίδια της Αστερόπης

Στις 2 Απριλίου ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Tην προηγούμενη εβδομάδα μιλήσαμε για το βιβλίο και τη σημασία του, ανακαλύψαμε ότι μέσα από αυτό μπορούμε να ταξιδέψουμε στον χώρο και τον χρόνο, διαβάσαμε αποσπάσματα βιβλίων και εκφράσαμε τα συναισθήματα που μας προκαλούν, βιώσαμε τη χαρά και τον ενθουσιασμό της ανάγνωσης.

Για να ολοκληρώσουμε αυτόν τον κύκλο δημιουργικής ενασχόλησης με το βιβλίο, οργανώσαμε μια βιβλιοπαρουσίαση.

Έτσι, σήμερα 5/3/2021 είχαμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε στη «διαδικτυακή» μας τάξη τη κυρία Βίκυ Κριτσάκη, συγγραφέα του βιβλίου «Τα ταξίδια της Αστερόπης». Στο βιβλίο αυτό –σε εικονογράφηση Πασχάλη Μπουγιούκου– η Αστερόπη ταξιδεύει στο σύμπαν, γνωρίζοντας τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος – και όχι μόνο. Μέσα από τα ταξίδια της προκύπτουν πολλές πληροφορίες για τα ουράνια σώματα και αναδεικνύονται αξίες όπως η φιλία, η ευγένεια, η συνεργασία, η ευρηματικότητα και η σημασία της επιμονής στα όνειρα και τους στόχους μας.

Η συγγραφέας μας διάβασε το απόσπασμα «Η Αστερόπη γνωρίζει τη Γη», απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των παιδιών, μάς εξήγησε πώς εμπνεύστηκε το βιβλίο και τι θέλει να μάθουν τα παιδιά, διαβάζοντάς το. Δεν παρέλειψε να μας μιλήσει για όλη τη διαδικασία όπου μία ιδέα γίνεται βιβλίο.

Στο τέλος η κα Βίκυ Κριτσάκη έκανε δώρο, έπειτα από κλήρωση, στα παιδιά του Β1 και του Β2 τμήματος από ένα αντίτυπο του βιβλίου της.

Την ευχαριστούμε θερμά

Τα ταξίδια της Αστερόπης

Αφίσα με το Ηλιακό Σύστημα

Δραστηριότητες

Ώρα για παιχνίδι

Share:

πλεον δε χρειαζεσαι εγγραφη

Μπορείς να κατεβάσεις ΔΩΡΕΑΝ το υλικό που ανεβαίνει στο Teach and Fun!